Voetreflextherapie

Een definitie van reflexologie:
‘Reflexologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het principe dat zich op de handen en voeten reflexgebieden bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam.’

Als het lichaam helemaal in balans is dan spreken we over ‘homeostase’. Alle lichaamssystemen zoals hormonen, zenuwen, organen etc. zijn continu aan het werk om deze balans te behouden. Het is te vergelijken met een goed geoliede machine.

Door allerlei invloeden van buitenaf kunnen in dit mooie systeem verstoringen ontstaan. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam werkt dan niet meer optimaal en we kunnen allerlei min of meer ernstige klachten krijgen. Door middel van reflexologie krijgt het zelfherstellende vermogen van het lichaam een impuls, zodat klachten kunnen verminderen of verdwijnen. De balans komt weer terug.

Effecten van reflexologie:
• Reflexologie zorgt voor ontspanning en vermindering van stress.
• Reflexologie zorgt voor het verbeteren van de prikkelgeleiding en doorbloeding van de zones die gemasseerd worden.
• Reflexologie geeft een impuls aan het zelfherstellend vermogen, zodat er weer balans komt in het lichaam.

Bij het masseren van of druk geven op een bepaald deel van de voet, de ‘reflexzone’ beïnvloed je de corresponderende plaats in het lichaam. Een gevoelige plek kan duiden op een verstoring of blokkade. Massage of druk kan deze verstoring of blokkade opheffen.

Soorten behandelingen
Voetreflexologie kan worden toegepast bij veel klachten, enkele voorbeelden:
– klachten van de spieren , botten, huid of gewrichten, bv. slijmbeursontsteking, spierscheur, tennis-/golfelleboog, peesproblemen, artrose, rugklachten
– klachten van een orgaan bv. maag- en darmklachten, longproblemen
– hormonale klachten bv. overgangsklachten, menstruatieklachten (PMS)
– problemen met de weerstand bv. verkoudheden
– stressgerelateerde klachten bv. slapeloosheid, concentratieproblemen, pijnlijke/gespannen schouders, hoofdpijn

 
Feitelijk helpt voetreflextherapie bij heel veel klachten, alleen in gevallen van hoge koorts, besmettelijke ziekten, trombose, ernstige hartkwalen en kanker wordt behandeling ontraden.
 
Voetreflextherapie is een prettige en veilige methode, die prima gecombineerd kan worden met andere behandelvormen.

Metamorfosemassage

DSC_2571 aMetamorfose massage is een bijzondere behandelvorm binnen de voetreflexologie. Het is een zachte behandeling die bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Door dit reflexgebied te behandelen, kunnen blokkades herkend en losgelaten worden.

Een Metamorfosemassage heeft een diepgaand ontspannen effect. De energie gaat beter stromen en (nog niet verwerkte) emoties kunnen worden losgelaten. Het leidt tot bewustwording en zorgt voor evenwicht in lichaam en geest.

Indicaties:
Metamorfose massage kan bij iedereen, kinderen en volwassenen, overal en altijd worden toegepast en kan prima naast andere behandelingen gebruikt worden. Metamorfosemassage kan goed toegepast worden bij bijvoorbeeld spanningen, verwerkingen, ADHD, concentratieproblemen, slaapproblemen, autisme, hormonale klachten, in de zwangerschapsperiode en in het eindstadium van ziektes.
Ook als je geen klachten hebt is de Metamorfosemassage een heerlijk ontspannende behandeling.