Dorn therapie

schmerzende wirbelsäuleDe Dornmethode komt uit Duitsland en is ontwikkeld door Dieter Dorn.

Het is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling, die gebruikt kan worden bij klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.
Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht.

Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef. Bekkenscheefstand kan voor veel problemen zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen (daarop staat de wervelkolom) en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Als door het opheffen van het beenlengteverschil de basis in orde is, worden de bekkenkam, het heiligbeen en alle wervels gecontroleerd. Als ze niet in de goede positie staan worden ze voorzichtig weer op hun goede plekje gedrukt.
Het corrigeren gebeurt altijd tijdens een beweging van benen of armen, zodat het een zachte behandeling is zonder kraken.

De behandeling is ook heel goed voor zenuwen en organen.
De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.

Breuss massage
Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijfmassage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn therapie. De Breuss massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie.
De Breuss massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken.

Er wordt gemasseerd met St. Janskruidolie.