Elastisch tapen

Elastische tape kan bij veel klachten gebruikt worden. Ter ontspanning of juist versterking van spieren, ter ondersteuning van gewrichten, voor pijnvermindering, vermindering van vochtophopingen.

Voorbeelden van klachten waarvoor de Elastische Tapen goed ingezet kan worden zijn:
– (sport)blessures, bv tennis-/golfelleboog, shinsplint, zweepslag, gekneusde enkel
– hielspoor
– schouderklachten
– (lage) rugklachten
– hooikoorts
– menstruatiepijn
– blauwe plekken / kneuzingen / verstuikingen
– oedeem
etc

De oorsprong van de elastische tape ligt in de basis van het Medial Taping Concept en werd in de jaren zeventig in Japan en Korea gelegd. De grondleggers waren goed bewust dat bewegingen en spieractiviteiten onmisbare factoren zijn bij de genezing en het voorkomen van problemen in het lichaam.
Zij ontwikkelden speciale Elastische Tape die rekening houdt met de werking van ons lichaam, zoals de bewegingen van de spieren. Spieren hebben niet alleen een grote invloed op ons lichaam maar ook op ons hele welzijn, zoals de bloedsomloop, het lymfestelsel en zelfs de lichaamstemperatuur.

De Elastische Tape is gemaakt van elastisch katoen met een acryl lijmlaag welke in een golfpatroon is aangebracht op de tape. De tape is rekbaar tot 130 – 140%, dit is vergelijkbaar met de menselijke huid. Door deze specifieke eigenschappen ontstaat, na het juist aanbrengen van de tape, een liftend effect op de opperhuid waardoor bloed- en lymfecirculatie geactiveerd worden, pijn wordt verminderd en de functie van spieren en gewrichten worden verbeterd. Dit is het grootste verschil met de normale (niet rekbare) sporttape.

De elastische tape kan ondersteunend werken in aanvulling op een andere behandeling zoals massage, triggerpointbehandeling, fascia release behandeling of voetreflextherapie.